WordPress Nedir?

Web dünyası hakkında araştırma yapmaya başlayan veya herhangi bir şekilde de web tasarım konusuna ilgi gösteren birisinin duyacağı ilk sorulardan biri de “wordpress nedir?” sorusudur. Eğer siz de bu soruyu sorup araştırmaya başladıysanız doğru yerdesiniz. Bu yazımda hakkında bilgiler vereceğim.

WordPress nedir ve tam olarak ne işe yarar?

WordPress: Aşırı bir teknik ve kodlama bilgisine sahip olamadan farklı amaçlara yönelik websiteler geliştirmeye olanak sağlayan, PHP dili ile yazılmış ve MySql veritabanını kullanan bir içerik yönetim sitemidir. Bu içerik yönetim sistemi ile kodlama bilginiz olamadan da websitesi geliştirebilir, profesyonel düzeyde websiteleri oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Kendiniz bir websitesi geliştirmesiniz bile birajansa, kuruma veya kişiye hazırlatmış olduğunuz websitesi WordPress altyapısına sahip olursa website yönetimi için çok büyük bir kolaylık elde etmiş olursunuz.

Daha geniş açıdan WordPress Nedir?

Tarihi gelişimi açısından bakacak olursak WordPress; 2003 yılında Matt Mullenweg ve Mike Little tarafından kişisel blog yayınlama aracı olarak geliştirilmiştir. Ancak daha sonra bir blog yayınlama aracından daha fazlası olarak öne çıkmıştır. Günümüzde WordPress altyapısı ile; kişisel bloglardan kurumsal şirket websitelrine, e-ticaret sitelerinden sosyal medya sitelerine kadar birçok farklı amaca yönelik websiteleri oluşturulabilmektedir. Ayrıca çok gelişmiş bir tema, eklenti ve araç kütüphanesine sahiptir. Ücretli veya ücretsiz tema eklenti ve diğer araçlar ile websitenizi kafanızdaki proje fikrine göre düzenleyebilir ve geliştirebilirsiniz.

Wordpress nedir?
WordPress nedir? | Burak Dizdar – WordPress Uzmanı

En Çok Kullanılan İçerik Yönetim Sistemi

Tüm içerik yönetim sistemlerini göz önünde bulundurursak WordPress dünya çapında en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. Resmi sitesi olan wordpress.org sitesinde verilen istatistiğe göre; dünya yayında olan tüm websiteler içinde WordPress altyapısnı kullananların oranı %38’dir. Bu da içerik yönetim istemleri içerisinde çok büyük bir paya sahip olduğunu bize göstermektedir.

Ünlü Markaların Tercihi

Günümüzde WordPress altyapısı çok gelişmiş bir hal aldığı için aklınıza gelebilecek ünlü bazı markalar da kendi websiteleri için bu altyapıyı kullanmayı tercih etmektedir. Yönetim panelinin kullanım kolaylığı ve geliştiriciler tarafında sürekli güncelleme olanağı sunulması büyük markaları da WordPress kullanamaya itmiştir. Buna göre; aşağıdaki markaların websiteleri içerik yönetim sistemi olarak WordPress altyapısını kullanmaktadır.

Sonuç olarak; WordPress kullanımı hakkında daha detaylı bilgilendirme almak isterseniz buradan bana ulaşabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar