WordPress İçin En İyi 7 Website Yedekleme Eklentisi

Düzenli WordPress yedeklemeleri oluşturmak için bir yedekleme eklentisi kullanmak, web sitenizin güvenliği için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Yedeklemeler size huzur verir ve sitenizin hacklendiği veya websitenizde oluşabilecek sorunlarlar ve acil durumlarında sizi kurtarabilir.

Ücretsiz ve ücretli birçok WordPress yedekleme eklentisi bulunmaktadır ve bu eklentilerinin kullanımı oldukça kolaydır.

Bu makalede, sizler için en iyi WordPress yedekleme eklentilerini paylaşacağız.

Birçok WordPress barındırma sağlayıcısı sınırlı yedekleme hizmetleri sunsa da, kullanıcılarımıza yalnızca onlara güvenmemelerini her zaman öneriyoruz. Sonuçta, web sitenizin düzenli yedeklerini tutmak sizin sorumluluğunuzdadır.,

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

Sizler için aşağıda en iyi WordPress yedekleme eklentilerini sıraladık, inceledik ve yorumladık. Siz de bu eklentileri kendi websitenizde deneyebilirsiniz.

1. Duplicator Pro

Duplicator Pro, 1.5 milyondan fazla web sitesi sahibi tarafından kullanılan güçlü ve kullanıcı dostu bir WordPress yedekleme eklentisidir. Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için bile WordPress sitenizi yedeklemek, taşımak ve klonlamak kolay hale getirir.

Manuel veya zamanlanmış WordPress yedeklemeleri oluşturabilir ve bunları Dropbox, Google Drive, FTP, OneDrive ve Amazon S3 gibi popüler bulut hizmetlerinde güvenli bir şekilde depolayabilirsiniz.

Ayrıca, tüm yedeklemelerinizi WordPress kontrol panelinizden görüntüleyebilirsiniz, bu da yedekleme yönetimini kolaylaştırır.

Yedekten geri yükleme yapmanız gerektiğinde, Duplicator Kurtarma Sihirbazı adım adım yedek dosyalarınızı geri yükleme sürecinde size rehberlik eder.

Duplicator, tam WordPress dosya ve veritabanı yedeklemeleri, geri yükleme noktaları, artırılmış güvenlik için arşiv şifreleme ve daha fazlası dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm yedekleme özelliklerini sunar.

Ayrıca, kolay bir taşıma sihirbazı, basitleştirilmiş bir kurulumcuya, sunucudan-sunucuya içe aktarmalara, çoklu site ağı taşımalarına, özelleştirilebilir önceden yapılandırılmış sitelere, büyük siteleri desteklemeye ve daha fazlasına sahip gelişmiş site taşıma özellikleri sunar.

Fiyatlandırma: 2 site için sınırsız yedekleme için yıllık 49.50 dolardan başlar. Başlamak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir Duplicator sürümü de bulunmaktadır.

İnceleme: Duplicator Pro, en popüler WordPress yedekleme ve göç eklentilerinden biridir. 1.5 milyondan fazla etkin kurulumu vardır ve ortalama 5 üzerinden 4.9 yıldız derecesine sahiptir. Ücretsiz sürüm, başlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Ancak bulut depolama, zamanlanmış yedeklemeler ve daha fazlasına erişmek için premium sürüme yükseltmeyi öneriyoruz.

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus, internet üzerindeki en popüler ücretsiz WordPress yedekleme eklentisidir. 3 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılmaktadır.

UpdraftPlus, WordPress sitenizin tam bir yedeğini oluşturmanıza ve buluta kaydetmenize veya bilgisayarınıza indirmenize olanak tanır.

Eklenti, zamanlanmış yedeklemelerin yanı sıra talep üzerine yedeklemeleri destekler. Hangi dosyaları yedeklemek istediğinizi seçme seçeneğiniz de bulunmaktadır.

Yedeklerinizi otomatik olarak Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-posta ve diğer birkaç bulut depolama hizmetine yükleyebilir (UpdraftPlus ile WordPress sitenizin nasıl yedekleneceği ve geri yüklenmesi adım adım kılavuzumuza bakın).

WordPress sitenizin her bir yedeğini yedeklemekle kalmayıp, UpdraftPlus ayrıca yedeklemeleri WordPress yönetici panelinizden kolaylıkla geri yüklemenizi sağlar.

UpdraftPlus’ın ayrıca web sitelerini taşımak veya klonlamak, veritabanı arama ve değiştirme, çoklu site desteği ve birçok başka özelliğe sahip premium bir sürümü bulunmaktadır. Premium sürüm size ayrıca öncelikli destek erişimi sağlar.

Fiyatlandırma: Ücretsiz (UpdraftPremium Personal yıllık 70 dolar).

İnceleme: UpdraftPlus, piyasadaki en sevilen WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. 3 milyondan fazla etkin kurulumu vardır ve ortalama 5 üzerinden 4.8 yıldız derecesine sahiptir. Ücretsiz sürümün birçok özelliği olsa da, UpdraftPlus premium’a yükseltmeyi, tüm güçlü yedekleme özelliklerini kilitlemenizi öneriyoruz.

3. Jetpack VaultPress Backup

Jetpack VaultPress Backup, WordPress’in ortak kurucusu Matt Mullenweg tarafından oluşturulan Automattic şirketi tarafından sunulan popüler bir WordPress yedekleme eklentisidir.

Bu eklenti aslen VaultPress adıyla piyasaya sürülmüştü, kendi websitelerimizde kullandığımız da buydu, ancak şimdi Jetpack Yedeklemeleri olarak yeniden tasarlandı ve markalaştırıldı. Daha güncel olduğu için birkaç web sitemizi yeni Jetpack yedekleme platformuna geçirmeye başladık.

Jetpack yedekleme eklentisi, sitenizi yavaşlatmadan otomatik günlük ve gerçek zamanlı bulut yedekleme çözümleri sunar. Jetpack yedeklemelerini kolayca kurabilir ve birkaç tıklama ile yedeklemelerden geri yükleyebilirsiniz.

Jetpack’ın daha yüksek planları ayrıca güvenlik taramaları ve birçok diğer güçlü özellik sunar.

Jetpack yedeklemelerini kullanmanın bazı dezavantajları vardır;

  • İlk olarak, birden fazla WordPress sitesi olacaksa her site için ayrı bir lisans almanız gerekiyor bu da site başına ödeme yapmanız anlamına gelir.
  • İkinci olarak, satın alma süreci oldukça karmaşıktır ve bir abonelik satın almak için Jetpack eklentisini kurmanızı zorunlu kılar. İyi haber şu ki, Jetpack’ın gereksiz özelliklerini yedeklemeler dışında manuel olarak devre dışı bırakabilirsiniz, böylece sitenizi yavaşlatmazlar.
  • Son olarak, düşük planlarda yedeklemeler yalnızca 30 gün süreyle saklanır. Sınırsız bir yedek arşivi istiyorsanız, site başına aylık 4.95 dolar ödemeniz gerekecektir, bu da diğer çözümlerle karşılaştırıldığında başlangıç düzeyindeki kullanıcılar için önemli ölçüde daha pahalıdır.

Ancak, daha yüksek fiyatıyla bile Jetpack yedeklemesi, Automattic’in olağanüstü itibarı nedeniyle kesinlikle değerlidir. Bu nedenle, All in One SEO gibi yeni sitelerimiz için en yüksek fiyatlı gerçek zamanlı yedekleme planlarını ödüyoruz çünkü bu bir e-ticaret mağazası ve maksimum koruma istiyoruz.

Fiyatlandırma: Günlük yedekleme planı için aylık 14.95 dolar veya tam bir yıl önceden öderseniz 59.40 dolar.

İnceleme: Jetpack VaultPress Backup, premium bir yedekleme hizmetidir ve premium bir fiyat noktasına sahiptir. Eğer JetPack’ı zaten fotoğraf için JetPack CDN, sosyal medya tanıtımı ve Elastic arama gibi diğer özellikler için kullanıyorsanız, Complete plan paketlerini satın almak iyi bir değer sunar. Eğer sadece WordPress için gerçek zamanlı bulut yedeklemelerine ihtiyaç duyuyorsanız, başlangıç düzeyindeki kullanıcılar için daha uygun fiyatlı seçenekler sunan BlogVault’a da göz atabilirsiniz.

4. BackupBuddy

BackupBuddy, yarım milyondan fazla WordPress sitesi tarafından kullanılan en popüler premium WordPress yedekleme eklentilerinden biridir. Günlük, haftalık ve aylık yedeklemeleri kolayca zamanlayabilirsiniz.

BackupBuddy ile yedeklerinizi otomatik olarak Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP ve Stash (kendi bulut hizmetleri) gibi bulut depolama hizmetlerinde saklayabilir ve hatta kendinize e-posta olarak gönderebilirsiniz.

Stash hizmetlerini kullanıyorsanız, gerçek zamanlı yedeklemeler de yapabilirsiniz.

BackupBuddy kullanmanın en büyük avantajı, abonelik tabanlı bir hizmet olmamasıdır, yani aylık bir ücret yoktur. Eklentiyi planınızdaki web sitelerinin sayısında kullanabilirsiniz.

Ayrıca, premium destek forumlarına, düzenli güncellemelere ve yedeklerinizi saklamak için 1GB BackupBuddy Stash depolama alanına erişim elde edersiniz. Bunun yanı sıra, iThemes Sync özelliği, tek bir kontrol panelinden 10 WordPress sitesini yönetmenizi sağlar.

BackupBuddy’yi web sitelerini kopyalama, taşıma ve geri yükleme için bile kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Temel Plan için 99 dolar (1 Site Lisansı).

İnceleme: BackupBuddy, uygun fiyatlı bir premium WordPress yedekleme çözümüdür. WordPress sitesini yedeklemek, geri yüklemek ve taşımak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahiptir. Kısacası, UpdraftPlus ve VaultPress gibi güçlü bir alternatif kullanabilirsiniz.

5. BlogVault

BlogVault, WordPress için popüler bir yedekleme hizmetidir. Sadece bir WordPress eklentisi değil, bir Yazılım olarak Hizmet (SaaS) çözümüdür. BlogVault sunucularında bağımsız olarak site yedeklemeleri oluşturur, bu nedenle sunucunuz üzerinde hiçbir yük oluşturmaz.

BlogVault günlük otomatik bir yedekleme oluşturur ve isteğe bağlı olarak sınırsız sayıda yedekleme oluşturmanıza olanak tanır. Minimum sunucu yükü için yalnızca artımsal değişiklikleri senkronize eden akıllı artımsal yedekleme özelliğine sahiptir. Bu, WordPress siteniz için optimal performansı sağlar.

Yedeklemelerin yanı sıra, web sitenizi kolayca kurtarmanıza yardımcı olur. Düşük planlarda 90 gün yedek arşivi depolayabilirken, yüksek planlarda 365 gün yedek arşivi depolayabilirsiniz, böylece herhangi bir aksilik durumunda sitenizi kurtarabilirsiniz.

Ayrıca, web sitenizi kolayca test etmenizi sağlayan yerleşik bir aşama (staging) site özelliğine sahiptir. Ek olarak, web sitenizi başka bir sunucuya taşıma seçeneği sunarlar.

BlogVault özellikleri küçük işletmeler için çok umut verici ve gerçek zamanlı yedekleme planları, Jetpack yedeklemelerine kıyasla (yarı fiyatına) uygun fiyatlıdır. Ancak, Updraft veya BackupBuddy gibi kendi barındırmalı eklentilerle karşılaştırıldığında site başına maliyet daha pahalıdır.

Fiyatlandırma: Günlük yedeklemeler için Kişisel Plan 1 Site Lisansı için yıllık 89 dolar. Yüksek frekanslı günlük yedeklemeler için yıllık 299 dolar.

İnceleme: BlogVault, kullanımı kolay bir WordPress yedekleme çözümüdür. Site yedeklemeleriniz nedeniyle web sunucunuz aşırı yüklenmez çünkü yedeklemeler dışarıda depolanır. Küçük işletmeler için gerçek zamanlı yedeklemeler isteyen ancak Jetpack yedeklemelerin prim fiyatını ödemek istemeyenler için fiyatlar çok uygun görünmektedir.

6. BoldGrid Backup

BoldGrid Backup, BoldGrid tarafından sunulan otomatik bir WordPress yedekleme çözümü olan Total Upkeep’i sunar.

Total Upkeep, web sitenizin yedeklerini kolayca oluşturmanıza, çökme durumunda sitenizi geri yüklemenize ve hatta sunucu değiştirmek istediğinizde sitenizi taşımanıza olanak tanır. Otomatik yedeklemeleri kurabilir veya tek tıklama ile manuel yedeklemeler oluşturabilirsiniz.

Total Upkeep, güncelleme yapmadan önce otomatik olarak sitenizin yedeğini oluşturan otomatik hata koruma özelliğiyle birlikte gelir. Bir güncelleme başarısız olursa, WordPress sitenizi otomatik olarak en son yedeklemeye geri döndürür. Bu, güncelleme hatalarına karşı sizi koruyan harika bir özelliktir.

BoldGrid’in Total Upkeep’iyle yedek arşivlerinizi kontrol panelinizde ve Amazon S3, FTP veya SFTP gibi uzak depolama konumlarında saklayabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Yıllık olarak faturalanan ayda 2,50 dolar (BoldGrid Premium araçları ve hizmetlerinin hepsini içerir).

İnceleme: BoldGrid Total Upkeep Backup, web sitenizin yedeklerini oluşturmak için kullanabileceğiniz basit bir WordPress yedekleme eklentisidir. Diğer güçlü araçları içeren paket planından faydalanmak isterseniz, BoldGrid Premium Connect Key satın almanız gerekecektir. Bu plan aynı zamanda yıllık 60 dolar maliyeti olan WordPress web sitesi oluşturucuyu da içerir.

7. BackWPup

BackWPup, ücretsiz bir eklenti olan ve tam WordPress yedeklemeleri oluşturmanıza ve bunları buluta (Dropbox, Amazon S3, Rackspace vb.), FTP, e-posta veya bilgisayarınıza kaydetmenize olanak tanır.

Çok kolay kullanılır ve sitenizin güncelleme sıklığına göre otomatik yedeklemeleri planlamanıza izin verir.

Bir WordPress sitesini yedeğinden geri yüklemek de çok basittir. BackWPup Pro sürümü, öncelikli destek, yedeklemeleri Google Drive’da saklama ve diğer harika özellikleri içerir.

Fiyatlandırma: Ücretsiz (Premium planı da mevcuttur).

İnceleme: 700.000’den fazla web sitesi tarafından kullanılan BackWPup, listedeki diğer yedekleme eklentilerine iyi bir alternatiftir. Eklentinin premium sürümü, hızlı ve kolay bir şekilde web sitesini yedekten geri yüklemeyi sağlayan bağımsız bir uygulama gibi daha güçlü özellikler ekler.

Hangi WordPress yedekleme eklentisi en iyisi?

Listemizdeki her WordPress yedekleme eklentisi avantajları ve dezavantajları olsa da, tüm eklentiler tam WordPress dosya yedekleme ve tam veritabanı yedekleme özellikleri sunar.

Biz iki ana nedenle Jetpack Backups’i kullanıyoruz. Çok kolay kullanılır olması ve gerçek zamanlı artımsal yedeklemeler sunması.

Bu, her gün veya her saat tüm dosyalarınızın yedeklenmesi yerine, güncellemenin yapıldığı dakikalar içinde sadece güncellenen kısmın yedeklenmesi anlamına gelir. Bu, büyük bir web sitesi için idealdir çünkü sunucu kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmamızı sağlar.

Ancak, küçük ve orta ölçekli bir web sitesi işletiyorsanız ve yüksek aylık ücretler ödemek istemiyorsanız, popüler Duplicator eklentisini öneririz. Yedekleme şifreleme, zamanlanmış yedeklemeler ve birçok bulut depolama seçeneği gibi güçlü özelliklere sahiptir.

Hangi WordPress yedekleme eklentisini seçerseniz seçin, lütfen yedeklerinizi web sitenizle aynı sunucuda saklamamaya dikkat edin.

Bunu yaparak, tüm yumurtalarınızı tek bir sepete koyuyorsunuz. Sunucunuzun donanımı arızalanırsa veya hacklenirse, yedeğiniz olmayacak. Bu düzenli yedeklemeleri yapmanın amacını boşa düşürür.

Yedeklerinizi Dropbox, Amazon S3, Google Drive vb. gibi üçüncü taraf depolama hizmetinde saklamanızı öneririz.

Kapsamlı bir WordPress Hizmeti almak ve tüm web süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yönetmek için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.